Află de ce un expert economic crede că ONG-urile, care au inițiat un exit-poll ilegal de ziua alegerilor, „trebuie închise”

ONG-urile Watchdog şi Institutul de Politici Publice, care au anunțat organizarea unui sondaj de tip exit-poll prin telefon, în ziua alegerilor prezidențiale, ar trebui închise. De această părere...

ONG-urile Watchdog şi Institutul de Politici Publice, care au anunțat organizarea unui sondaj de tip exit-poll prin telefon, în ziua alegerilor prezidențiale, ar trebui închise. De această părere este expertul economic Gheorghe Costandachi, într-o postare pe Facebook. “Aceste două ONG-uri, finanțate …. trebuiesc închise. CEC trebuie să depună cere în judecată pentru închiderea lor, radierea din registru, iar activele confiscate în folosul statului. Experții de vată manipulează și fac propagandă, uneori chiar abuz de propagandă. Ei sunt șiașa numiții reprezentanți ai societății civile, de fapt sunt pseudoreprezentanți”, scrie Gheorghe Costandachi Amintim că și Comisia Electorală Centrală a anunţat, într-un comunicat de presă, că nu a autorizat efectuarea acestui sondaj de tip exit-poll şi va sesiza Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Audiovizualului și oamenii legii pentru a documenta și investiga cazul. Potrivit autorităţii electorale, prin această metodă ar putea fi compromis caracterul secret al votului, întrucât alocarea opțiunii expuse de alegător cu numărul de telefon presupune identificarea persoanei.
In this article