Afaceristul din domeniul imobiliarelor Vlad Musteață cu evaziuni fiscale de milioane de lei, „investește” zeci de mii de euro să scape de dosare

Fostul administrator al companiei imobiliare „Pro Imobil”, implicat într-un dosar de evaziune fiscală de milioane de lei, încearcă acum să iasă „basma curată” și să scape de toate...

Fostul administrator al companiei imobiliare „Pro Imobil”, implicat într-un dosar de evaziune fiscală de milioane de lei, încearcă acum să iasă „basma curată” și să scape de toate dosarele și amenzile pentru a-și continua afacerile, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc. Este de menționat că în ultimele zile au apărut mai multe detalii despre „reactivizarea” controversatului afacerist, transmite Breaking News cu referire la luchianuc.com/blog.

„Vlad Musteață speră, prin avocat, să se spele de dosare”, scrie Eugen Luchianiuc. El menționează că Musteață, care anterior a fugit din țară ca să nu răspundă în fața legii, și-a angajat mai mulți avocați care să-l scape de dosare, dar și de amenzile și banii pe care trebuie să-i întoarcă statului.

„Până mai strâng fotografii și informații despre ceea ce face și pe ce cheltuie banii proveniți din afaceri mai puțini curate insul Vlad Musteață, la adresa redacției a ajuns informația că exArestantul italian speră să scape de dosarele legate de impozitele neachitate și banii spălați de acesta”, a scris Luchianiuc, publicând o poză în care apare Musteață alături de o altă parsoană. Bloggerul susține că este vorba de avocatul Alexandru Moloman.

„Avocatul lui Vlad Musteață se numește Alexandru Moloman și după întâlnirile cu acesta, „omul cu Mărsul” parcă prinde aripi. Acesta din urmă îi promite marea și sarea doar cu condiția ca acesta să achite sumele pe care le cere”.

Musteață și-a mai angajat însă un avocat, căruia i-a achitat deja 10 mii de euro. „Totodată începând cu ziua de azi el mai are un avocat, Digore Eduard, acela care s-a apucat să apere diaspora după alegerile din 2016 și nu i-a reușit nimic. Cea mai recentă informație despre bani este cifra de circa 10 mii de euro care a fost achitată prin companie avocatului pentru “serviciile acestuia”, a scris Luchianiuc.

Totodată el se referă și la relațiile lui Musteață cu deputatul PAS Vladimir Bolea, despre care a scris și presa în ultimele zile și care s-a arătat interesat de domeniul imobiliarelor în ultimul timp.

„Ciuvaciocul (Bolea, n.red) ajuns din greșeală deputat, cu studii de cekist în rusia știe unde sunt rublele, în imobiliare. Totodată el știe bine că anume cei din imobiliare controlează Chișinăul”, potrivit lui Luchianiuc.

El a anunță că în curând va publica un articol despre noile afaceri ale lui Musteață. „Mâine voi reveni cu detalii despre cum Musteață încearcă să facă treburile sale și cu cei de la Eldorado. A ajuns chiar și la Filip la un anumit moment. Acum nu m-aș mira să apară în fotografii lângă Maia Sandu”, a concluzionat Eugen Luchianiuc.

Amintim că presa a scris zilele trecute că fostul administrator Pro Imobil, Vlad Musteață, împreună cu câțiva angajați ai companiei sunt suspectați de evaziune fiscală într-o nouă cauză penală pornită în martie 2019. Procuratura însă refuză să ofere detalii.

Amintim că încă în august 2016 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat urmărirea într-o cauză penală pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la compania „Pro Imobil”. La 28 august 2017  procurorii de la PCCOCS au demarat un șir de percheziții la sediul „Pro Imobil”. Conducerea companiei imobiliare a fost suspectată de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, care depășea 5 milioane de lei.

În urma perchezițiilor au fost reținute mai multe persoane, dar administratorul de atunci, Vlad Musteață a fugit din țară și a fost dat în căutare internațională. El a fost reținut în noiembrie 2017 în Italia, dar a fost eliberat la începutul anului 2018, după ce o instanță de judecată a decis să schimbe mandatul de arest prin control judiciar. La scurt timp, Musteață a revenit în Moldova.

Potrivit unor surse, prejudiciul cauzat statului de Musteață și partenera sa de afaceri Victoria Condratiuc este de aproape 10 ori mai mare decât suma anunțată oficial, fiind vorba de aproximativ 40 de milioane de lei. Este vorba de bani proveniți din contractele imobiliare care nu au fost reflectate în evidența contabilă, plata salariilor în plic, precum și alte activități frauduloase.

In this article


Join the Conversation