Adio maestrului Mihai Amihalachioaie: Ultimul drum pentru dirijorul orchestrei „Camerata Chișinău”

Ultimele aplauze au răsunat astăzi pentru dirijorul Orchestrei municipale „Cmerata Chișinău”, maestrul Mihai Amihalachioaie, care azi a fost condus pe ultimul drum. Primăria municipiului Chișinău a transmis un...

Ultimele aplauze au răsunat astăzi pentru dirijorul Orchestrei municipale „Cmerata Chișinău”, maestrul Mihai Amihalachioaie, care azi a fost condus pe ultimul drum. Primăria municipiului Chișinău a transmis un mesaj prin care adresează condoleanțe familiei, rudelor și apropiaților cunoscutului dirijor.

„Marele muzician va rămâne un fenomen valoros în cultura noastră prin operele sale şi contribuţia incomensurabilă în domeniul muzical. Fiecare notă pe care o cânta era plină de suflet şi dăruire. Verticalitate, demnitate, dedicație, pasiune, omenie – sunt cuvintele care îl caracterizează pe marele Mihai Amihalachioaie”, se arată în mesajul Primăriei Chișinău.

Municipalitatea susține că va fi onorată să continue planurile mărețe ale regretatului artist.

„Primăria Chişinău va continua visul conducătorului şi dirijorului Orchestrei Municipale de Cameră „Camerata Chișinău”, care avea planuri măreţe pentru orchestra care a fondat-o. Artistul spunea că generația tânără ar trebui să fie educată prin muzică, pentru că aceasta cultivă în oameni bunătatea”, se mai arată în comunicatul Primăriei Chișinău.

In this article