Adela Răileanu spune că Maia Sandu își atribuie merite care nu-i aparțin

Devine amuzantă tendința ”celui mai bun om” din acest stat, de a-și atribui merite, care nu-i aparțin, scrie deputatul Adela Raileanu pe pagina sa de...

Devine amuzantă tendința ”celui mai bun om” din acest stat, de a-și atribui merite, care nu-i aparțin, scrie deputatul Adela Raileanu pe pagina sa de pe Facebook, criticând participarea președintelui Maia Sandu la evenimentul de recepționare a primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 în cadrul mecanismului COVAX.

Raileanu susține că recunoștința moldovenilor o merită toți oamenii care s-au implicat plenar, și nu cei care s-au specializat doar în a culege lauri.

“Deși, nu are nicio atribuție cu primul lot de doze de vaccin, livrat astăzi țării noastre, pe platforma COVAX, ”cel mai bun om” s-a afișat în locul oamenilor, care au muncit enorm, în ultimele luni, ca să aducă vaccinul în țară.

Exact ca în fabula ”Musca la arat”. Îese în frunte și se complace în rolul de salvatoare.

Și deja pe nimeni nu mai interesează că în spate sunt opt luni de muncă, eforturi, calcule, pregătiri. În spate sunt zeci, poate sute de oameni din Ministerul Sănătății, de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, de la OMS și UNICEF, care din luna iulie 2020 au început pregătirile, pentru ca astăzi să avem vaccin.

Când acești oameni munceau, ”cel mai bun om” era preocupat de răspândirea falsurilor și semăna neîncredere în sistemul medical. Totuși, în ciuda atacurilor și demonizării, profesioniștii au muncit și s-au dedicat unui singur obiectiv – protejarea populației și obținerea vaccinului.

Astăzi avem primul lot de 14.400 de doze. Recunoștința noastră o merită toți oamenii care s-au implicat plenar, și nu cei care s-au specializat doar în a culege lauri.

Sănătate tuturor și fiți vigilenți în această perioadă complicată”, a scris Raileanu pe Facebook.

Amintim că Republica Moldova a aderat la platforma COVAX datorită eforturilor instituțiilor din domeniul Sănătății, iar ministrul care și-a pus semnătura pe documentație este Viorica Dumbrăveanu, ex-ministru al Sănătății.

In this article