Actualul parlament și-a pierdut legitimitatea, iar în viitorul legislativ nu își au locul domnii Șor și Usatîi, spune un renumit analist politic

Analistul politic Vladimir Socor consideră că parlamentul actual și-a pierdut legitimitatea. În cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă, el a declarat că dacă vor avea loc alegerile...

Analistul politic Vladimir Socor consideră că parlamentul actual și-a pierdut legitimitatea. În cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă, el a declarat că dacă vor avea loc alegerile parlamentare anticipate, formațiunile politice precum PP “ȘOR” și „Partidul Nostru” nu au ce căuta în noul Legislativ.

„De asemenea cred că Partidul Democrat, condus de dl Pavel Filip, riscă să nu intre în noul parlament, dacă au loc alegeri anticipate, de aceea nu putem ști care va fi atitudinea acestui partid în privința dizolvării parlamentului. Partidul dlui Șor stă bine în sondaje, probabil că pe dânșii i-ar favoriza dizolvarea parlamentului și alegerile parlamentare noi. În acest caz ar intra în noul parlament, probabil, și partidul lui Renato Usatîi. După părerea mea, partide ca cele conduse de domnii Ilan Șor și Renato Usatîi nu își au locul într-un stat care se respectă. Dacă Moldova este un stat care se respectă, nu ar trebui să aibă partide de acest gen și personalități de acest gen la conducerea acestor partide, dar asta este democrația parlamentară pe care o avem în Republica Moldova”. A declarat Socor.

Amintim că marți, în data de 1 septembrie, președintele Igor Dodon a declarat că parlamentul trebuie dizolvat pentru că actuala componență nu reprezintă votul cetățenilor oferit în februarie 2020.

In this article