Acțiuni de curățare și reparație a canalizării pluviale din oraș

Primăria municipiului Chişinău informează că în anul 2019, pe teritoriul orașului au fost curățate 2649 de colectoare de canalizare pluvială, transmite Breaking News. Cel mai mare volum al...

Primăria municipiului Chişinău informează că în anul 2019, pe teritoriul orașului au fost curățate 2649 de colectoare de canalizare pluvială, transmite Breaking News.

Cel mai mare volum al intervențiilor Î.M. „Exdrupo” a fost executat la colectorul Calea Ieșilor – Ghidighici, de unde a fost excavat 2360m³ de mâl și deșeuri. De asemenea, lucrări importante au fost îndeplinite la colectoarele de pe str. Varniţa, 20 (1440m³ de deșeuri excavate), bd. Dacia – Aeroport (săpătură manuală), str-la Călăraşi, str. Ion Nistor și bd. Traian, 13.

Situația privind curățarea colectoarelor de canalizare pluvială pe sectoare: Centru – 289 buc., Buiucani – 520 buc., Râșcani – 538 buc., Botanica – 675 buc., Ciocana-627 buc.

Referitor la lucrările de reparație a canalizării pluviale, e de menționat că în perioada de referință au fost instalate 103 grilaje, iar alte 167 de obiective au fost ridicate. De asemenea au fost instalate 42 de fântâni noi, iar alte 10 au fost ridicate.

Pe parcursul anului curent, serviciile municipale de profil au executat lucrări de curățare și reparație a canalizării pluviale, în valoare de 1,52 milioane de lei.

In this article


Join the Conversation