Acte falsificate, ridicate de la doi conaționali

La trecerea frontierei de sud a țării au fost depistați în flux doi șoferi care au prezentat un certificat de înmatriculare și o asigurare auto, ambele cu semne...

La trecerea frontierei de sud a țării au fost depistați în flux doi șoferi care au prezentat un certificat de înmatriculare și o asigurare auto, ambele cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate ieri, 10 mai curent.

În punctul de trecere al frontierei Cahul, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un autoturism, cu numere de înmatriculare românești. La volanul mașinii a fost legitimat un conațional de 36 de ani, originar din raionul Comrat. În timpul procedurii de control, polițiștii de frontieră au depistat că certificatul de înmatriculare al autoturismului, care ar fi emis de autoritățile competente ale statului român, prezentă indici de falsificare. Ca urmare a verificărilor suplimentare, s-a constat că la rubrica „inscripții tehnice periodice” sunt modificări ale termenului de valabilitate a revizii tehnice. La audieri, cetățeanul a declarat că mașina nu-i aparține și nu ar cunoaște despre această ilegalitate.
În circumstanțele date, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul subdiviziunii de frontieră până la finalizarea cercetărilor și luarea unei decizii.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele unui șofer de camion, care a prezentat la control o asigurare auto falsificată. Astfel, la verificarea documentului într-un program special, s-a stabilit că de fapt acesta nu figurează în baza de date a autorității emitente. Actul ar fi fost eliberat de către o companie de asigurări din România. Șoferul de 35 de ani, locuitor al mun. Chișinău, a menționat că tot pachetul cu documente pentru mijlocul de transport l-a primit de la firma în care este angajat. Fapt ce nu poate explica cele depistate.

În ambele cazuri, documentele cu pricina vor fi transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD vor continua cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale.

In this article