Act falsificat, ascuns în cutia cu ciocolate

Un conațional a tăinuit la controlul de frontieră despre deținerea unui document falsificat. Într-o cutie cu ciocolate a fost depistat actul cu pricina, în prima parte a zilei...

Un conațional a tăinuit la controlul de frontieră despre deținerea unui document falsificat. Într-o cutie cu ciocolate a fost depistat actul cu pricina, în prima parte a zilei curente, 31 mai.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova la linia de control s-a apropiat un microbuz cu destinația Italia. Printre pasageri se afla și un tânăr de 21 de ani, domiciliat în raionul Rezina. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia. În rezultat, printre lucrurile personale, în valiză se afla o cutie de ciocolate, unde era ascunsă o carte de identitate românească eliberată pe numele său, ce prezenta semne rezonabile de falsificare.

Audiat, pasagerul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediari contra sumei de 250 de euro. Cu acest document spera să se angajeze mai ușor la muncă în străinătate.

În repercursiune cartea de identitate a fost transmisă către laboratorul criminalistic al IGPF pentru stabilirea legalității acesteia și încadrarea juridică a faptei.

Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate pentru a fi atrase la răspundere corespunzătoare.

In this article