Accident mortal în parc: Întrebări fără răspuns despre responsabilitatea „Lumteh” în cazul electrocutării copiilor

Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru tragedia din parcul de la Botanica, unde doi copii au fost electrocutați. „Haideți să așteptăm decizia Comisiei”, a reacționat astăzi directorul Întreprinderii „Lumteh”,...

Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru tragedia din parcul de la Botanica, unde doi copii au fost electrocutați. „Haideți să așteptăm decizia Comisiei”, a reacționat astăzi directorul Întreprinderii „Lumteh”, Veaceslav Buț, fiind chemat pentru explicații la Consiliul Municipal.

Discuțiile cu directorul de la „Lumteh” s-au încheiat fără a fi luată vreo decizie.

Veaceslav Buț, director al Întreprinderii „Lumteh”: „Nu pot să vă spun, din păcate, pentru că asta împiedică procesul de investigație. Este o întrebare legată de principiile tehnice și cred că este legată de istoria acestei cauze. Toate aceste detalii sunt legate de anchetă. Iarăși, revenim la procedurile tehnice, care sunt legate de anchetă. Iarăși vă zic. Vă implicați în procesele tehnice”.

Întrebat ce crede despre firele electrice care atârnă în mai multe locuri publice din Chișinău, directorul „Lumteh” a declarat că nu toate cablurile sunt conectate la rețea și nu reprezintă un pericol pentru trecători.

Victor Chironda, consilier Platforma DA: „Cabluri care atârnă, deschise, sunt foarte multe în oraș. Poate nu sunt ale dumneavoastră, dar sunt așa situații și cetățenii le-au documentat. În cazul în care depistați astfel de cazuri, care este procedura mai departe?”

Veaceslav Buț, director al Întreprinderii „Lumteh”: „Oamenii văd un cablu atârnat și cred că este periculos. Este adevărat, însă nu mereu sunt conectate la rețea, cum ar fi cablul de Internet sau firele care sunt la pământ. Din acest motiv apar și multe solicitări. Acele secțiuni deschise, care au fost fotografiate și publicate pe Internet, noi le-am închis. Am tăiat cablurile”.

Potrivit lui Veaceslav Buț, instalația electrică din parcul unde s-au electrocutat doi copii nu este a întreprinderii „Lumteh”.

Mihai Briceag, consilier PAS: „Spuneți dacă s-a luat la control modul în care s-au făcut lucrările și dacă s-a ținut cont de norme și de standarde, fiindcă se comunica că un cablu s-a topit de la căldură”.

Veaceslav Buț, director al Întreprinderii „Lumteh”: „Aveți o informație incompletă. Acum trageți concluzii din anumite informații, pe care cineva vi le-a spus sau le-ați auzit de undeva. Haideți să așteptăm decizia Comisiei care va arăta tot ce s-a întâmplat de fapt”.

Precizăm că o fată de 11 ani a murit joi, 18 iulie, după ce a fost electrocutată într-un parc din sectorul Botanica, unde se juca împreună cu un alt copil – un băiat de șase ani. Ambii copii au fost transportați la spital, dar fata nu a putut fi salvată. Băiatul a fost internat în Secția de reanimare și terapie intensivă. Poliția a declarat că minorii ar fi atins fire care au produs un scurtcircuit. Oamenii legii au precizat că pe caz a fost inițiat un proces penal. Responsabilii de la Primăria Chișinău au menționat că așteaptă rezultatele anchetei.

sursa

In this article