A treia ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău!” continuă cu muzică clasică și concert cu vedete autohtone

Ieri, Festivalul “Te salut, Chișinău!” a debutat cu mare fast în inima capitalei, adunând mii de participanți. Aceasta este a treia ediție a festivalului, dedicată celor 587 de...

Ieri, Festivalul “Te salut, Chișinău!” a debutat cu mare fast în inima capitalei, adunând mii de participanți. Aceasta este a treia ediție a festivalului, dedicată celor 587 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău.

Astăzi, evenimentul continuă pe strada pietonală „Eugen Doga”, începând cu ora 19.00. “Astăzi ne vom bucura de un concert de muzică clasică și divertisment susținut de Orchestra municipală ‘Camerata Chișinău’, dirijată de Cristian Spătaru, și soliștii Natalia Tanasiiciuc, Igor Țurcanu și Igor Podgoreanu”, a declarat primarul Ion Ceban. De asemenea, va fi prezent și marele compozitor Eugen Doga.

Pe data de 16 iulie, duminică, scena va fi împărtășită de o serie de artiști îndrăgiți, printre care DARA, Satoshi, Misha Miller, Radu Dolgan, Ana Cernicova, Vladimir Fotescu, Aliona Triboi, Gicu Cimbir și Ana Odobescu. Orchestra AVANTI și Vladimir Fotescu se vor alătura de asemenea festivităților.

Primarul a anunțat că invitatul special al festivalului este cântăreața de muzică pop ANDRA, un nume proeminent în industria muzicală din România. “Vă așteptăm cu drag la “Te salut Chișinău”!”, a încheiat primarul Ceban, subliniind angajamentul orașului de a oferi o varietate de evenimente culturale și artistice pentru a sărbători patrimoniul și istoria Chișinăului.

In this article