A lovit victima cu un ceainic eletric și i-a smuls părul din cap – inculpatul condamnat la 6 ani de închisoare

Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Râșcani, a fost posibilă condamnarea unui bărbat de 37 de ani, învinuit de vătămare intenționată medie a integrității corporale, săvârșită cu...

Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Râșcani, a fost posibilă condamnarea unui bărbat de 37 de ani, învinuit de vătămare intenționată medie a integrității corporale, săvârșită cu deosebită cruzime (art. 152 alin.(2) lit.f) din Codul penal).

La 30 ianuarie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Drochia, sediul Râșcani, pe caz, inculpatul fiind condamnat la 6 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, la 13 decembrie 2022, pe timp de seară, inculpatul, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică la domiciliul său situat într-un sat din raionul Râșcani, unde era prezentă și sora sa, împreună cu prietena ei, urmărind scopul provocării leziunilor corporale din motivul relației de ostilitate apărute pe moment, i-a aplicat ultimei multiple lovituri cu un ceainic electric, de la care victima și-a pierdut cunoștința.

După care, manifestând cruzime deosebită, a apucat victima de păr și a tras-o forțat, astfel încât i-a smuls părul împreună cu pielea din regiunea parietală a capului, cauzându-i părții vătămate potrivit raportului de expertiză judiciară medico – legală traumă cranio – cerebrală acut închisă manifestată prin comoție cerebrală, plăgi scalpante – tăiate în regiunea parietală cu defect de piele, excoriații, care se atribuie la categoria leziuni corporale medii, condiționând dereglarea sănătății de lungă durată.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat, însă acesta s-a eschivat de la prezentarea în instanța de judecată, fiind anunțat în căutare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article