A încercat să își ajute un consătean, iar acum riscă să fie cercetat penal

A încercat să își ajute un consătean, iar acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea actelor contrafăcute. Un locuitor al satului Antonești, r-nul Cantemir, a fost depistat...

A încercat să își ajute un consătean, iar acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea actelor contrafăcute. Un locuitor al satului Antonești, r-nul Cantemir, a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu un permis de conducere moldovenesc, total fals, transmite Breaking News.

În punctul de trecere Cahul, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul moldovean de 40 de ani, ca pasager al unei mașini de ocazii. În timpul controlului de frontieră și acționând în baza analizei de risc, angajatul Poliției de Frontieră a observat la persoana dată un plic, acest fapt a trezit bănuieli privind conținutul acestuia. În discuții s-a aflat că plicul nu aparține călătorului, cel din urmă fiind rugat de un consătean să-l transmită unui conațional stabilit în Italia. Ca rezultat al verificării plicului s-a depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești pentru categoriile B și C. Cercetarea minuțioasă a documentului cu tehnica specială a stabilit prezența mai multor elemente de contrafacere al acestuia.

Deși bărbatul și-a continuat călătoria a confirmat disponibilitatea de a conlucra cu polițiștii de frontieră pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii. Permisul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare.

 

In this article


Join the Conversation