A fost reunit Comitetul bilateral de cooperare Republica Moldova-Carolina de Nord

Rămânem recunoscători oamenilor din Carolina de Nord, care și-au exprimat deschiderea și disponibilitatea în 1999 pentru a construi punți de înțelegere, prietenie și colaborare cu Republica Moldova. Grație...

Rămânem recunoscători oamenilor din Carolina de Nord, care și-au exprimat deschiderea și disponibilitatea în 1999 pentru a construi punți de înțelegere, prietenie și colaborare cu Republica Moldova. Grație acestei deschideri, astăzi, după două decenii de prietenie unică, putem vorbi despre o colaborare de succes atât între oameni, cât și între universități, școli, instituții publice și alte structuri din Republica Moldova și Carolina de Nord, a declarat Tudor Ulianovschi, tranmsite Breaking News.

În context, secretarul de stat al statului Carolina de Nord, Elaine F. Marshall a accentuat că după discuțiile care  au avut loc în cadrul reuniunii, va fi prelungit memorandumul de înțelegere încă pentru 5 ani, „procedura de semnare, de fapt, fiind un pas simbolic, deoarece prietenia noastră a fost demonstrată de-a lungul anilor prin exemple și fapte concrete și poate constitui un model de cooperare pentru alte națiuni și țări”. În opinia secretarului de stat american, primordiale în parteneriatul Republica Moldova – SUA sunt contactele dintre oameni, care fac ca acesta să fie vibrant şi durabil.

 

 

In this article


Join the Conversation