A fost marcată Ziua Pacificatorului ONU la Ministerul Apărării

Ziua Internaţională a Trupelor ONU de Menţinere a Păcii a fost marcată astăzi în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării, în prezenţa conducerii instituţiei, corpului de comandă...

Ziua Internaţională a Trupelor ONU de Menţinere a Păcii a fost marcată astăzi în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării, în prezenţa conducerii instituţiei, corpului de comandă al Armatei Naţionale, reprezentanţilor ONU în ţara noastră, precum şi militarilor participanţi în misiuni cu mandat internaţional, transmite Breaking News.

În cadrul evenimentului, militarii pacificatori au fost decoraţi cu distincţii ale Armatei Naţionale.

De asemenea, cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere în memoria militarilor, poliţiştilor şi civililor — 3700 la număr — decedaţi în misiuni ONU.

De notat că până în prezent, 127 de ofiţeri moldoveni au fost detaşaţi în calitate de observatori militari în Georgia, Coasta de Fildeş, Liberia, Sudan, Sudanul de Sud, Republica Central Africană, Kosovo şi în cadrul Departamentului ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii.

În prezent, 12 militari ai Armatei Naţionale se află în misiuni de menţinere a păcii sub egida ONU în Sudanul de Sud, Republica Central Africană, Kosovo, precum şi în cadrul Departamentului ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii (DPKO) din New York, SUA.

In this article


Join the Conversation