A fost lansat concursul pentru selectarea a trei candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

A fost lansat concursul pentru selectarea a trei candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea Parlamentului. Persoanele interesate pot depune dosarul pentru a...

A fost lansat concursul pentru selectarea a trei candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea Parlamentului. Persoanele interesate pot depune dosarul pentru a participa la concurs până pe data de 5 mai 2023, ora 14:00. La ședința de astăzi, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat decizia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CSM din partea Parlamentului.

Printre condițiile pe care trebuie să le întrunească participanții la concurs figurează experiența în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței sau în alt domeniu relevant de cel puțin zece ani, lipsa antecedentelor penale, precum și lipsa înscrierilor cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională pentru încălcarea obligației de a nu admite manifestări la corupție.

Concursul se va desfășura în trei etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor, evaluarea integrității candidaților de către comisia specială (pre-vetting), concursul dosarelor și interviul. De menționat că persoanele care nu vor promova evaluarea comisiei speciale nu vor fi admise la următoarea etapă a concursului.

In this article