A fost extins termenul pentru acordarea indemnizațiilor pentru tați

Termenul în care tatăl copilului nou-născut poate să depună cererea pentru acordarea indemnizaţiei paternale a fost extins până la 12 luni de la naşterea copilului. Modificarea intră în...

Termenul în care tatăl copilului nou-născut poate să depună cererea pentru acordarea indemnizaţiei paternale a fost extins până la 12 luni de la naşterea copilului. Modificarea intră în vigoare la 1 iulie 2019. Potrivit Codului Muncii, tatăl beneficiază de dreptul la un concediu paternal de 14 zile calendaristice, care se acordă în baza unei cereri în formă scrisă, în primele 56 de zile de la naşterea copilului, transmite Breaking News.

Angajatorii, indiferent de tipul de proprietate şi de forma juridică de organizare, sunt obligaţi să prezinte informaţia aferentă raporturilor de muncă pentru stabilirea drepturilor sociale, potrivit formei şi modului aprobat de Ministerul Finanţelor, în termen de până la 10 zile lucrătoare de la data angajării sau modificării/încetării raporturilor de muncă, emiterii ordinului de acordare a concediului de îngrijire a copilului sau concediului paternal.

In this article


Join the Conversation