A fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale

Astăzi a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale generale şi pentru cele parlamentare noi, în patru circumscripții uninominale. Scrutinul se va desfășura în data de 20...

Astăzi a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale generale şi pentru cele parlamentare noi, în patru circumscripții uninominale. Scrutinul se va desfășura în data de 20 octombrie. Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală urmează să aprobe modelul buletinelor de vot pentru scrutine, transmite Breaking News.

În Capitală, pentru postul de primar general luptă 21 de candidați. Până acum, Biroul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat doar șapte pretendenți. Este vorba de Ion Ceban, din partea PSRM, Valeri Klimenko Partidul ”Șor”, și Teodor Cârnaț, din partea Partidului ”Voința Poporului”. De asemenea, pot desfășura campanie electorală Valeriu Munteanu, din partea Partidului ”Uniunea Salvați Basarabia”, activiștii civici Vitalie Voznoi, din partea Partidului Stânga Europeană, Victor Chironda, candidat din partea Mișcării social-politică ”Forța Nouă”, și Andrei Donica, din partea Mișcării Profesioniștilor ”Speranța-Nadejda” .

La scrutinul din 20 octombrie, moldovenii vor alege aproximativ 900 de primari și peste 11.000 de consilieri raionali și municipali. În următoarele zile, membrii Consiliului Electoral al Circumscripției municipale Chișinău urmează să se expună și asupra celorlalte cereri de înregistrare în cursa electorală.

In this article


Join the Conversation