Moldova dă un pas semnificativ spre Uniunea Europeană prin acordul de eliminare a costurilor de roaming

R. Moldova devine tot mai aproape de Uniunea Europeană, iar astăzi, 5 octombrie, secretarul de stat al Ministerului Economice și Digitalizării, Vadim Gumene, a semnat cu șeful adjunct...

R. Moldova devine tot mai aproape de Uniunea Europeană, iar astăzi, 5 octombrie, secretarul de stat al Ministerului Economice și Digitalizării, Vadim Gumene, a semnat cu șeful adjunct al Unității Europa și Vecinătate de Est – DG Comerț, Marco Düerkop, o decizie ce ține de apelurile telefonice de peste hotare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a anunțat că tarifele vor fi scăzute la nivelul celor din R. Moldova.

„Roaming la tarife ca acasă! Acordul de Asociere dintre RM-UE va fi actualizat pentru a include Roamingul. Moldovenii care călătoresc în UE vor putea să rămână conectați cu cei dragi și să utilizeze serviciile mobile fără temeri de costuri suplimentare. În plus, pentru cetățenii UE, această schimbare aduce un beneficiu semnificativ atunci când vor explora frumusețile și cultura Moldovei. Nu vor mai fi preocupați de costurile de roaming exorbitante, ceea ce va încuraja călătoriile și interacțiunea cu comunitățile locale”, a scris Dumitru Alaiba.

In this article