Peste 30 de persoane, rănite în cadrul protestelor din capitala Armeniei

Proteste la Erevan, capitala Armeniei. Oamenii s-au arătat nemulțumiți că armata azeră a demarat operațiuni militare pe teritoriul Nagornîi Karabah. Au avut loc ciocniri violente între protestatari și...

Proteste la Erevan, capitala Armeniei. Oamenii s-au arătat nemulțumiți că armata azeră a demarat operațiuni militare pe teritoriul Nagornîi Karabah. Au avut loc ciocniri violente între protestatari și poliție. 34 de persoane au fost rănite, scrie Meduza.

Sute de oameni au ieșit să protesteze pe 19 septembrie în fața clădirii guvernului armean. Protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernului Pașinian și i-au cerut să intervină în situația din Nagornîi Karabah, și să protejeze populația armeană din regiune de bombardamentele armatei azere, transmite breakingnews.md, cu referire la newsmaker.md. 

Ministerul armean al Sănătății a anunțat că, în urma confruntărilor din apropierea clădirii guvernului, 34 de persoane au fost rănite, printre care 18 civili.

Un protest a avut loc și în fața Ambasadei Rusiei din Erevan. „Rusia este inamicul. Rusia – ocupant”, au scandat oamenii.

Între timp, MAE-ul rus a publicat o declarație în care a menționat că „nu a știut despre planurile guvernării de la Baku de a ataca Nagornîi Karabah” și a îndemnat Armenia și Azerbaidjan să înceteze acțiunile militare.

Ambasada Rusiei a trimis o notă către MAE-ul Armeniei, după ce protestatarii au blocat sediul misiunii diplomatice. Ambasada Rusiei a recomandat turiștilor ruși să nu viziteze zonele de frontieră din mai multe regiuni ale Armeniei.

Anterior, Ambasada SUA a emis o recomandare similară – a sfătuit cetățenii săi să fie atenți la granițele dintre Armenia și Azerbaidjan și să nu călătorească în Nagorno-Karabah.

In this article