Armata rusă intenţionează să recruteze 420.000 de angajaţi contractuali până la sfârşitul anului 2023

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat pe Twitter că Armata Rusă urmează să recruteze 420.000 de angajați contractuali până la sfârșitul anului 2023, ceea ce ridică preocupări...

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat pe Twitter că Armata Rusă urmează să recruteze 420.000 de angajați contractuali până la sfârșitul anului 2023, ceea ce ridică preocupări cu privire la deficitul de forță de muncă în afara domeniului apărării. Declarația a fost bazată pe informațiile furnizate de Serviciul de Informații al Apărării și a fost relatată de un corespondent Ukrinform.

În data de 3 septembrie 2023, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, a anunțat că până în acel moment au fost recrutați 280.000 de angajați. Cu toate acestea, aceste cifre nu pot fi verificate independent.

Această extindere a înrolării în Armata Rusă are impact asupra forței de muncă din industria civilă a țării. Institutul de Politică Economică Yegor Gaidar a constatat că deficitul de lucrători în industria rusă a atins un nivel record de 42% în iulie 2023, în creștere cu 7% față de aprilie 2023. În timp ce alte sectoare, precum IT-ul, au fost afectate de plecarea masivă a forței de muncă din Rusia, autoritățile au luat măsuri pentru a conserva resursele umane în acest domeniu. Acest lucru subliniază criza acută de forță de muncă în sectorul civil, după ce aproximativ 100.000 de lucrători IT au părăsit Rusia în 2022.

In this article