Judecătoria Chișinău are un nou președinte interimar

La Judecătoria Chișinău a fost numit un nou președinte interimar: Livia Mitrofan. O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți de către Consiliul Superior al Magistraturii. Numirea...

La Judecătoria Chișinău a fost numit un nou președinte interimar: Livia Mitrofan. O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Numirea Liviei Mitrofan a fost aprobată după ce CSM a acceptat cererea judecătorului Nicolae Șova de încetare a atribuțiilor administrative de exercitare a interimatului funcției de președinte al Judecătoriei Chișinău. Magistratul, care a exercitat interimatul din noiembrie 2021, a invocat motive personale, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

Livia Mitrofan urmează să exercite interimatul de președinte al Judecătoriei Chișinău până funcția va fi completată în modul stabilit de lege.

Livia Mitrofan a fost candidată din rândul judecătorilor la funcția de membră în Consiliul Superior al Magistraturii. Ea a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, iar la Adunarea Judecătorilor din 28 aprilie 2023, judecătoarea a fost aleasă în calitate de membru supleant.

In this article