O femeie a luat șase credite pentru cumnați, iar acum riscă închisoare

O femeie a luat cu împrumut mai mult de 100.000 de lei sub presiunea cumnaților, iar acum recuperatorii de împrumut o amenință cu pușcărie. Situația în care s-a...

O femeie a luat cu împrumut mai mult de 100.000 de lei sub presiunea cumnaților, iar acum recuperatorii de împrumut o amenință cu pușcărie. Situația în care s-a pomenit Sanda Musteață din satul Dolna, raionul Strășeni.

Potrivit ei, aceasta a semnat șase contracte de împrumut convinsă de către concubinii săi că ei le vor plăti. Astel, Sanda le-a dat toți banii acestora, pentru ca ei să investească în afacerea lor, o livadă de mere.

Femeia a povestit că este dintr-o familie social vulnerabilă și a făcut cunoștință cu viitorii săi cumnați când a venit la ei la lucru. Prin intermediul acestora ea a făcut cunoștință la 17 ani cu fratele femeii care a luat-o la muncă. Ei s-au plăcut reciproc și în curând el a dus-o pe Sanda în fața altarului. Peste ceva vreme aceasta a rămas și însărcinată.

Ulterior, a urmat o perioadă în care femeia afirmă că a muncit cot la cot ca o sclavă la afacerea cumnaților ei, aceștia au manipulat-o precum că ei sunt o familie și ea tot va avea venit din afacerea lor, convingând-o să spună minciuni și să semneze contracte de credit.

Mai târziu, soțul ei a început să devină violent, o bătea și o amenința. Pe lângă acestea mai și consuma alcool.

Sanda a luat decizia să plece de la el, în aceasta a ajutat-o chiar sora soțului. Doar că ea nu era conștientă că odată ce va pleca din familia lor va rămâne fără nimic și cu trei credite în spate, pe lângă toate acestea mai având și un copil.

Femeia e sigură că familia fostului ei soț a folosit-o și a tras-o pe sfoară. Acum aceasta caută să-și facă dreptate, pentru ca foștii ei cumnați și soț să-și asume aceste taxe majore pe care le-a luat aceasta fiind ne informată și manipulată.

Echipa LifeMoldova a discutat cu cumnatul Sandei, acesta a afirmat că ei tot sunt păgubași, din motiv că afacerea cu livada de miere în care ei au investit creditele nu a rodit din cauza vremii nefavorabile, astfel, ei au falimentat. Aceștia spun că s-au trezit cu o pagubă de un milion jumate de lei. Totodată, bărbatul spune că ei împreună cu Sanda au trăit ca o familie, uneori procura ea, alteori aceștea.

„Acum noi practic tot am achitat, au rămas creditele Sandei și niște nimicuri. Noi știm, noi suntem conștienți, dar e foarte greu în agricultură să faci un milion jumate de lei. Noi am luat credite și pe numele nostru, dar Sanda trăia cu cumnatul și a luat și ea. Dacă era să meargă afacerea bine avea să primească și aceasta dividende”.

Aceste explicații nu o ajută pe Sanda, ea a fugit din Moldova în Italia de frica de pușcărie. Acasă o așteaptă trei copii, femeia s-a recăsătorit a doua oară și anume noul soț i-a mărturisit despre posibila greșeală pe care a făcut-o semnând aceste credite.

LifeMoldova au cerut și părerea unui avocat care afirmă că: „Trebuie să fim conștienți când semnăm un contract. Semnătura o pui tu, nu cel ce te-a rugat”.

Avocatul mai afirmă că, conform legii dacă în contract sunt stipulate și numele cumnaților și în el este menționat că incasarea se face printr-o metodă solidară, atunci toți trei pot fi trași la răspundere până suma nu va fi întoarsă.

In this article