Încă 20 de zile de arest la domiciliu pentru Marina Tauber

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Hotărârea a fost luată de către Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. De menționat că procurorii au solicitat...

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Hotărârea a fost luată de către Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. De menționat că procurorii au solicitat prelungirea măsurii preventive cu 30 de zile.

„Noi avem un demers motivat la care sunt anexate probe, sunt riscuri care nu pot fi înlăturate decât prin prelungirea măsurii preventive, arestarea la domiciliu, în privința inculpatei”, spune procurorul anticorupție Irina Catan.

Marina Tauber a declarat că nu este de acord cu această decizie, întrucât se consideră nevinovată.

„Vina nu-mi recunosc și o să lupt împreună cu echipa noastră de avocați pentru a demonstra societății nevinovăția noastră și a colegilor noștri din Partidul Politic Șor”, a declarat Tauber.

„Vom face recurs la Curtea de Apel, dar practica acestor recursuri arată că succesul și legalitatea este departe de un proces echitabil în cazul nostru”, spune Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber.

Amintim că, Marinei Tauber i se incriminează două capete de acuzare – acceptarea cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii. Potrivit procurorilor, s-a constatat că formațiunea ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare. La sfârșitul lunii mai, la solicitarea procurorului general interimar, Ion Munteanu, deputata Marina Tauber a rămas, pentru a patra oară, fără imunitate parlamentară.

In this article