Posibilă infectare cu ciumă bubonică înregistrată în Mongolia

Un pacient în stare critică cu suspiciune de ciumă bubonică, internat la Spitalul Regional Gobi-Altai Aimag. Un pacient cu suspiciune de ciumă bubonică a fost internat în stare...

Un pacient în stare critică cu suspiciune de ciumă bubonică, internat la Spitalul Regional Gobi-Altai Aimag.
Un pacient cu suspiciune de ciumă bubonică a fost internat în stare critică într-un spital regional din aimag (regiunea) Gobi-Altai din Mongolia, la granița cu China. Regiunea a fost plasată în stare de alertă maximă timp de șase zile, a declarat marți corespondentului TASS Enkhbayaryn Dulmaa, șeful relațiilor publice de la Centrul Național pentru Studiul Infecțiilor Zoonotice.

„Pacientul, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a sosit din localitatea Bugat din Gobi-Altai aimag pe 26 iunie la spitalul regional cu febră mare și alte simptome. Patruzeci de persoane care au intrat în contact cu el au fost izolate de urgență”, a declarat un oficial al centrului. Potrivit acesteia, rezultatele unui test de depistare a ciumei bubonice nu au fost încă primite, astfel că un diagnostic final nu a fost încă confirmat.”

Starea tânărului este evaluată ca fiind critică. Un regim de control al infecțiilor a fost introdus la spitalul regional unde este internat pacientul. În noaptea de 26 spre 27 iunie, Comisia specială pentru situații de urgență din Aimak a organizat o reuniune de urgență, în cadrul căreia a decis să introducă un mod de alertă maximă de șase zile în regiune.

„De la ora 2 dimineața pe 27 iunie și pentru următoarele șase zile, intrarea și ieșirea persoanelor din afara așezării Bugat și din aimak vor fi restricționate, vânzarea de alcool va fi temporar interzisă, iar toate unitățile medicale vor fi plasate în stare de alertă maximă”, a precizat comisia specială în raportul său.

In this article