Ani grei de închisoare pentru un bărbat acuzat de escrocherie

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au condus urmărirea penală și au reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată într-o cauză penală pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni...

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au condus urmărirea penală și au reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată într-o cauză penală pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 16 iunie 2023, un tânăr de 29 de ani, a fost recunoscut culpabil pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie, fiindu-i stabilită pedeapsa de 6 ani de închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita activităţi legate de gestionarea mijloacelor financiare, pe un termen de 3 ani.

Inculpatul a fost învinuit de către procurori că, acesta, la 13.07.2022, la miezul zilei, în timp ce se afla în incinta Gării Feroviare din mun.Chişinău, prin inducere în eroare a unui bărbat, a primit de la acesta suma de 950 euro, sub pretextul că îl va ajuta în procedura de perfectare a actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române. Ulterior, după ce a primit banii de la partea vătămată, nu şi-a onorat obligaţiile asumate şi s-a eschivat de la îndeplinirea promisiunii, fapt prin care a produs părţii vătămate daune materiale considerabile.

Același inculpat, la 20.06.2022, în timp ce se afla în sectorul Centru al mun.Chişinău, prin înșelăciune, sub pretextul înlesnirii procedurii de obţinere a permisului de conducere, a obţinut de la un alt bărbat bani în numerar în sumă de 1150 euro, fără intenția de a-și materializa promisiunile.

Printr-o schema infracțională similară, jumătate de an mai târziu, a obținut 950 de euro de la o altă victimă.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article