Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina: Ambele țări au returnat câte 130 de persoane

Ca urmare a schimbului de prizonieri de Paște, 130 de persoane se întorc în Ucraina, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, pe rețelele sociale. La fel,...

Ca urmare a schimbului de prizonieri de Paște, 130 de persoane se întorc în Ucraina, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, pe rețelele sociale. La fel, Kievul a returnat același număr de persoane Rusiei. Schimbul a avut loc în ultimele zile în mai multe etape. Creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele în acest an pe 16 aprilie.

Printre ucrainenii incluși în schimb se numără militari, grăniceri, reprezentanți ai Gărzii Naționale, marinari și angajați ai Serviciului de Transport Special de Stat, a spus Yermak.

Potrivit acestuia, soldații și sergenții care au fost capturați în direcțiile Bakhmut (Artyomovsk), Soledar, Zaporojie și Herson se întorc în Ucraina.

„Chintesența acestei sărbători este speranța. Este exact ceea ce au simțit rudele prizonierilor, care îi așteptau de atâta timp ”, a scris Yermak.

 

Rusia și Ucraina raportează în mod regulat schimburi de prizonieri. Ultimul a fost anunțat de Moscova și Kiev pe 10 aprilie. Partea rusă a returnat 106 militari ruși, a spus Ministerul rus al Apărării, partea ucraineană a returnat 100 de oameni, inclusiv militari, marinari și reprezentanți ai Gărzii Naționale, a spus Yermak.

In this article