Companiile de vinificație din Moldova pot beneficia de suport financiar pentru a participa la evenimente internaționale

Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, au lansat programul BRIDGE pentru a oferi susținere financiară de până la...

Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, au lansat programul BRIDGE pentru a oferi susținere financiară de până la 1500$ pe an pentru companiile care își doresc să participe la diverse evenimente, concursuri și târguri internaționale. După 6 luni de la lansarea programului, la BRIDGE s-a aliniat și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală, acoperind astfel și industria vitivinicolă, turismul, sectorul horticol și cel apicol.

Astfel, printre companiile eligibile sunt cele din industria vitivinicolă, care este una dintre cele mai importante din Moldova. Evenimentele internaționale sunt vitale pentru promovarea produselor moldovenești și consolidarea poziției pe alte piețe, motiv pentru care cramele sunt încurajate să participe la diverse târguri și expoziții, beneficiind de suportul programului BRIDGE.

Programul acoperă trei direcții de finanțare: taxa de participare, cazare și călătorie. Companiile eligible pot solicita suport în acoperirea a două dintre acestea, asumându-și cheltuielile care rămân. Procesul de aplicare este simplu și rapid, fiind disponibil pe site-ul programului.

În următoarele luni, producătorii moldoveni de vin pot participa la evenimente de renume, organizate în țările europene și asiatice. Printre acestea se numără expoziția ProWine Asia, London Wine Fair, Vinexpo Asia și multe altele. Beneficiarii vor putea selecta evenimentele conform propriei strategii de dezvoltare, acestea fiind doar cu titlu exemplificativ.

Fiecare eveniment oferă oportunități unice pentru a întâlni experți din industrie, a explora cele mai noi tehnologii și strategii pentru a crește producția de vin, dar și a degusta cele mai bune vinuri din întreaga lume.

Prin participarea la aceste evenimente, vinificatorii moldoveni pot beneficia de networking, de o mai bună înțelegere a piețelor internaționale și de oportunități de a-și dezvolta afacerile.

Top 6 evenimente internaționale pentru industria vitivinicolă, în 2023

ProWine Asia

25 – 28 aprilie 2023

Singapore

Evenimentul face parte din seria ProWein de târguri de vinuri și băuturi spirtoase de top. Cea de-a 4-a ediție a ProWine Singapore va reuni cei mai importanți producători internaționali de vin și furnizorii cheie.

London Wine Fair

15 – 17 mai 2023

Marea Britanie, Londra

Acest târg progresiv va fi bogat în conținut inspirațional, va prezenta vinuri remarcabile din întreaga lume și va avea o mulțime de oportunități de networking atât offline, cât și pe platforma digitală a târgului.

Festivalul Internațional de Miere și Vin

11-12 mai 2023

Negotin, Serbia

Târgul promovează producătorii de vin, miere, ierburi, producătorii de echipamente aferente. În cadrul acestuia, au loc degustări și prelegeri despre vinificație și apicultură. Cele mai bune vinuri expuse vor fi premiate.

Vinexpo Asia

23 – 25 mai 2023

Singapore

La eveniment vor participa peste 1.000 de companii vitivinicole, precum și peste 13.000 de vizitatori din 20 de țări.

China International Wine & Food Fair

2 – 4 iunie 2023

Hefei, China

Programul evenimentului include expoziții și conferințe care oferă informații detaliate pe diverse subiecte. Acestea includ soluții tehnologice inovatoare, noi recolte, soiuri de struguri și altele. Printre participanți se numără cooperative viticole de top, instituții specializate, importatori, distribuitori și somelieri. Evenimentul va găzdui peste 1.400 de expozanți și circa 5.000 de vizitatori.

Conferința internațională privind genetica și managementul ameliorării viței-de-vie

21-24 august 2023

Cappadocia, Turcia

Evenimentul va include prezentări ale studiilor privind vinul, creșterea strugurilor de masă și stafide, genetică și management, precum și cercetări privind efectele schimbărilor climatice globale asupra sectorului vitivinicol.

Până acum, peste 100 de companii au beneficiat de suport financiar din partea programului BRIDGE pentru a participa la expoziții, conferințe, târguri, summit-uri și deplasări de afaceri. Companiile eligibile sunt cele din Industrii creative, Digital Media și Film, Industrie Ușoară, Mobilier, Accesorii, Inginerie, IoT, IT, Managementul deșeurilor, Economie & Tehnologie verde, Cercetare și dezvoltare, Industria vitivinicolă, Turism incoming, Sectorul horticol, Sectorul apicol.

In this article