Hărţuirea sexuală: subiectul unui atelier de instruire

Inspectoratul General al Poliţiei a fost gazda unei sesiuni de instruire cu privire la prevenirea hărţuirii sexuale, cu participarea reprezentantelor UN Women Moldova, precum și  experta internaţională, Claire...

Inspectoratul General al Poliţiei a fost gazda unei sesiuni de instruire cu privire la prevenirea hărţuirii sexuale, cu participarea reprezentantelor UN Women Moldova, precum și  experta internaţională, Claire Schmitt, transmite Breaking News.

Scopul seminarului de instruire a fost consolidarea mecanismului de înţelegere, recunoaştere, prevenire şi stopare a hărţuirii sexuale, atât în cadrul Poliţiei, cât şi în societate.

Ca rezultat al cursului de instruire, poliţiştii şi poliţistele şi-au îmbunătăţit cunoştinţele în domeniul prevenirii şi combaterii hărţuirii sexuale, şi anume: comportamentul care se admite şi care este inacceptabil la locul de muncă, procedura de sesizare a fenomenului hărţuirii sexuale, modalităţile prin care poate fi oprită hărţuirea sexuală, precum şi eliminarea oricăror elemente ostile la locul de muncă care ar favoriza comiterea acestei infracţiuni,  instituirea  procedurilor de combatere a hărţuirii sexuale, susţinerea victimelor şi martorilor să conştientizeze graviditatea hărţuirii sexuale şi să reacţioneze împotriva ei.

Evenimentul a fost desfășurat  cu susţinerea Entităţii Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women Moldova) şi finanţat de Suedia.

In this article


Join the Conversation