Un moldovean a încercat să revină în țară în mod clandestin

Pentru că depășise termenul de ședere pe teritoriul Ucrainei, un cetățean moldovean a încercat să revină în țară, traversând ilegal frontiera de stat. Bărbatul a fost reținut la...

Pentru că depășise termenul de ședere pe teritoriul Ucrainei, un cetățean moldovean a încercat să revină în țară, traversând ilegal frontiera de stat. Bărbatul a fost reținut la doar 200 metri de linia de frontieră, în interiorul Republicii Moldova, transmite Breaking News.

Audiat, bărbatul a declarat că în Ucraina se afla din mai 2017. Însă, fiind conștient că la trecerea legală a frontierei va fi amendat pentru încălcarea termenului de ședere în acest stat sau mai mult risca să-i fie aplicată interdicție, a încercat să revină în țară prin ocolirea punctului de trecere Ceadîr-Lunga 1, aflat în apropiere.

Pentru fapta sa, polițiștii de frontieră au pornit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

In this article


Join the Conversation