Cetățenii R. Moldova aflați în Israel își pot converti permisele de conducere

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel au finalizat procedurile interne necesare pentru punerea în aplicare a Acordului privind procedurile de conversiune a  permiselor de conducere, întocmit la...

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel au finalizat procedurile interne necesare pentru punerea în aplicare a Acordului privind procedurile de conversiune a  permiselor de conducere, întocmit la Ierusalim, pe 20 martie 2024. Acesta a intrat în vigoare începând cu 27 octombrie 2024.

Potrivit Acordului, cetățenii Republicii Moldova cu reședința în Israel își vor putea preschimba permisele de conducere moldovenești de categoriile A, A1, A2 și B fără a susține probe teoretice sau practice.

Permisul de conducere preschimbat va fi returnat autorității care l-a eliberat.

În baza Acordului, verificarea autenticității actelor se efectuează  direct între organele competente moldovenești și cele israeliene, prin contactarea autorității emitente. Astfel, se simplifica procedurile administrative, se reduc costurile și timpul de executare.

Republica Moldova a mai semnat acorduri similare de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania, Grecia și Franța.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article