Stareța unei mănăstiri a furat din biserici bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro

O călugăriță din Italia a fost arestată după ce a furat bijuterii și obiecte sacre din biserici, valoarea totală a furturilor depășind 80 de mii de euro. Aceasta...

O călugăriță din Italia a fost arestată după ce a furat bijuterii și obiecte sacre din biserici, valoarea totală a furturilor depășind 80 de mii de euro. Aceasta vindea apoi bunurile furate și transfera banii într-un cont din străinătate. Stareța mănăstirii a fost plasată în arest la domiciliu după ce a fost prinsă că a furat bijuterii atât donate de credincioși, cât și din proprietatea bisericii, scrie antena3.ro.

Mai mult, se pare că a avut acces și la moaștele sfântului Nicola. Bijuteriile erau ulterior preluate de complici, topite, transformate în lingouri și vândute, iar banii erau acumulați în conturi externe.

Conform Rainews, totul a fost descoperit după ce episcopul din zonă a depus o plângere când a constatat dispariția obiectelor prețioase din biserici.

Ancheta a relevat detalii surprinzătoare, iar în urma perchezițiilor efectuate în camera călugăriței, carabinierii au descoperit brățări de aur și alte bijuterii ascunse în coșul cu rufe murdare.

Primele estimări arată că bijuteriile au fost furate din cel puțin 10 parohii, prejudiciul fiind de aproximativ 80.000 de euro. În acest moment, stareța se află în arest la domiciliu și va trebui să răspundă în fața justiției italiene pentru faptele sale.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article