Atac terorist lângă Tel Aviv: un polițist mort și patru răniți

Un polițist a murit și alți patru au fost răniți în urma unui atac terorist care a avut loc marți pe o autostradă din Israel, în apropiere de...

Un polițist a murit și alți patru au fost răniți în urma unui atac terorist care a avut loc marți pe o autostradă din Israel, în apropiere de Tel Aviv. Incidentul s-a petrecut când un terorist înarmat s-a apropiat de șoseaua de mare viteză și a deschis focul asupra unei mașini de poliție, precum și asupra altor vehicule care circulau prin zonă, conform relatărilor de la Times of Israel.

Investigațiile preliminare sugerează că atacatorul a ajuns pe jos la autostradă, a împușcat un polițist și a continuat să tragă, fiind în cele din urmă doborât de un civil înarmat. Purtătoarea de cuvânt a poliției, Mirit Ben Mayor, a declarat: „Cu puțin timp în urmă, un terorist a apărut pe șosea în apropiere de Tel Aviv, lângă Yavne, și a început să tragă asupra unei mașini de poliție, rănind patru persoane”.

 

Civilii care au intervenit la fața locului includ un voluntar de la Magen David Adom, care nu era în serviciu în momentul atacului. Acesta a explicat că, inițial, a crezut că atacatorul este un polițist, dar după ce a fost țintit, a reacționat și l-a împușcat pe atacator. Ministrul securității interne, Itamar Ben Gvir, a lăudat acțiunile acestui civil, numindu-l un „erou”.

Acest incident survine după un alt atac cu armă albă, soldat cu o persoană ucisă și cinci rănite, săptămâna trecută în Hadera, incident pe care mișcarea palestiniană Hamas l-a numit o „operațiune eroică”.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article