Un fost ministru și un ex-director al unui Centru sportiv, condamnați pentru corupție

Fostul ministru al Tineretului și Sportului și fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale au fost condamnați la închisoare pentru corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de...

Fostul ministru al Tineretului și Sportului și fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale au fost condamnați la închisoare pentru corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu, a anunțat Judecătoria Chișinău. Sentința vine după ce, în 2015, cei doi au semnat un contract ilegal, încălcând legislația privind gestionarea terenurilor publice.

Potrivit Procuraturii Generale, fostul director al Centrului a pretins și primit personal 200.000 de euro pentru a facilita semnarea contractului, acțiune care a fost considerată corupere pasivă. Acesta a fost condamnat la șapte ani de închisoare, o amendă de 160.000 lei și interzicerea ocupării funcțiilor publice timp de 10 ani.

Instanța a dispus confiscarea sumei de 200.000 de euro și a aprobat în parte acțiunea civilă, stabilind plata unui prejudiciu de aproape 95.348 lei către Centrul Sportiv. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article