Șeful IGP: Circa 15 preoți, implicați în finanțarea ilegală a partidelor

Mai multe persoane au mers regulat în stânga Nistrului pentru a extrage bani prin diverse aplicații și de pe cardurile băncii rusești „PromsveazyBank” pentru a-i distribui ulterior. Printre...

Mai multe persoane au mers regulat în stânga Nistrului pentru a extrage bani prin diverse aplicații și de pe cardurile băncii rusești „PromsveazyBank” pentru a-i distribui ulterior. Printre aceștia sunt și preoți, a declarat șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

„Nu este un secret că cel puțin 15-20 de fețe bisericești au fost documentate de poliție pentru că au beneficiat de astfel de mecanisme și au mers în regiunea transnistreană ca să ridice sume financiare din aceste conturi și carduri. Ei ridicau banii pentru dânșii și pentru a-i împărți”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit Poliției și Procuraturii Anticorupție, peste 130 de oameni au primit până acum bani pentru a vota „Nu” la referendumul din 20 octombrie. Doar în septembrie au venit din Rusia peste 15 milioane de dolari pentru cumpărarea alegătorilor. Potrivit lor, este vorba despre o schemă pusă la cale de Ilan Șor și Rusia.

Ieri, 3 octombrie, oamenii legii au mai efectuat 25 de percheziții pe caz. Toate persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article