Bărbat din Nisporeni condamnat pentru aplicarea violenței asupra unui funcționar public

Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024 a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 49 de ani din raionul Nisporeni pentru aplicarea violenței...

Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024 a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 49 de ani din raionul Nisporeni pentru aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere (art.349 alin.(1/1) din Codul penal).

Potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, Sediul Fălești, inculpatul a fost condamnat la amendă în mărime de 900 unități convenționale (45 000 lei). Instanța l-a obligat să mai achite 25.000 lei, ceea ce constituie compensația bănească pentru prejudiciul moral suportat, și alte plăți în sumă de 8.470 lei.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că la 28 decembrie 2022, pe timp de zi, inculpatul, aflându-se la intrarea în satul Albinețul Vechi, raionul Fălești, intenționat, urmărind scopul sistării activității de serviciu a unui angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Fălești, care la acel moment documenta fapta de circulație a produselor lemnoase, fără acte de proveniență, comisă de către un alt bărbat, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale neînsemnate.

Mai exact, partea vătămată întocmea proces-verbal cu privire la constatarea contravenției pentru un șofer care transporta ilegal pomi de Crăciun, iar inculpatul, care s-a dovedit a fi șeful șoferului, a venit la fața locului pentru a se răfui cu reprezentantul statului.

Atenționăm cetățenii că orice act de violență sau opoziție față de autorități în exercitarea atribuțiilor lor funcționale, atrage sancțiuni penale, inclusiv închisoare. Încurajăm respectul și colaborarea cu forțele de ordine pentru menținerea siguranței în societate.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article