Un fermier american condamnat pentru clonarea ilegală a muflonilor argali

Arthur Schubarth, un fermier în vârstă de 81 de ani din Montana, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru importul ilegal de material genetic...

Arthur Schubarth, un fermier în vârstă de 81 de ani din Montana, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru importul ilegal de material genetic din Kârgâzstan, în scopul creării unei specii hibride de mufloni. Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat această condamnare, subliniind gravitatea acțiunilor sale. Schubarth a importat ADN de la un muflon argali, cea mai mare ovină de munte din lume, cu intenția de a clona animale și a realiza inseminări ilegale, pentru a revinde hibrizii în cadrul partidelor de vânătoare.

Muflonii argali, cunoscuți și sub denumirea de „Marco Polo”, sunt apreciați pentru carnea și coarnele lor. Acțiunile lui Schubarth au inclus obținerea de embrioni clonați, precum și folosirea spermei recoltată de la un exemplar numit „Montana Mountain King” pentru a insemina oi din alte specii, în scopul creării de animale mai mari și mai profitabile.

Procurorul de caz, Jesse Laslovich, a condamnat acțiunile lui Schubarth, afirmând că acestea au amenințat speciile sălbatice autohtone și au încălcat legislația internațională, inclusiv Legea Lacey, care interzice comerțul ilegal cu produse de origine naturală. Fermierul a pledat vinovat la două capete de acuzare, fiecare dintre ele având o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. Pe lângă închisoare, Schubarth a fost obligat să plătească amenzi în valoare totală de 26.200 de dolari.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article