Mișcarea Feministă din Moldova anunță proteste împotriva violenței față de femei și cere pedepse mai dure pentru agresori

Mișcarea Feministă din Moldova va organiza două proteste împotriva violenței față de femei, pentru a cere pedepse mai dure pentru agresori. Una dintre manifestații va avea loc în...

Mișcarea Feministă din Moldova va organiza două proteste împotriva violenței față de femei, pentru a cere pedepse mai dure pentru agresori. Una dintre manifestații va avea loc în fața Ministerului Justiției, iar cealaltă – în fața Judecătoriei din Strășeni. „Nu mai acceptăm mușamalizarea cazurilor și protejarea agresorilor”, se arată în postarea Mișcării Feministe.

Primul protest va avea loc la 27 septembrie, la ora 17:00, în fața Ministerului Justiției de la Chișinău. Cel de-al doilea va fi organizat la 4 octombrie, la ora 16:00, în fața Judecătoriei Chișinău.

Protestele au ca scop cererea dreptății pentru victimele violenței, pedepsirea agresorilor și tragerea la răspundere a autorităților din Republica Moldova, care mușamalizează aceste infracțiuni.

„Ne întrebăm câte porți i se vor mai închide în fața unei femei ce a trecut prin violență? La care poartă să mai bată? A vecinilor tăcuți? A autorităților, care nu se „bagă în viața privată”? A sistemului de justiție, care oferă libertate agresorilor? A autorităților centrale, care încurajează toate aceste porți închise prin inacțiune?”

Manifestațiile au loc în contextul mai multor cazuri de violență fizică și sexuală, care au ieșit la lumină în ultima perioadă. La începutul lunii septembrie, o femeie din raionul Strășeni ar fi fost abuzată fizic și violată repetat de către trei bărbați.

În privința suspecților, au fost aplicate măsurile de arest preventiv, arest la domiciliu și control judiciar. Totuși aceștia s-ar afla, la moment, în libertate.

Citește mai departe pe agora.md.

In this article