Bebeluş de 5 luni şi bunica lui, luați de ape în urma inundaţiilor din Toscana

Un bebeluș de 5 luni și bunica sa au fost dați dispăruți în urma inundațiilor devastatoare și a ploilor torențiale care au lovit luni seară regiunea Toscana din...

Un bebeluș de 5 luni și bunica sa au fost dați dispăruți în urma inundațiilor devastatoare și a ploilor torențiale care au lovit luni seară regiunea Toscana din centrul Italiei, informează marți agenția EFE și Agerpres.

Cei doi au fost măturați de apele umflate ale pârâului Sterza, în zona Montecatini Val di Cecina, în provincia Pisa. În momentul tragediei, tatăl, mama și bunicul bebelușului au reușit să se refugieze pe acoperișul casei, conform echipelor de salvare care au intervenit și pentru salvarea mai multor turiști străini.

Președintele regiunii Toscana, Eugenio Giani, a anunțat pe rețelele sociale despre intemperiile care au afectat centrul regiunii. “Două drumuri din Castagneto Carducci sunt întrerupte din cauza unor probleme la podul peste șanțul Bolgheri. Unele drumuri din apropierea pârâului Sterza sunt închise circulației. Tehnicienii Enel lucrează pentru a-i reconecta pe cei aproximativ 700 de utilizatori rămași fără electricitate”, a declarat oficialul.

Primarul din Castagneto Carducci, Sandra Scarpellini, a solicitat locuitorilor să nu își părăsească gospodăriile în contextul celor mai abundente ploi înregistrate după anul 1928. Operațiuni de salvare a persoanelor aflate în situații periculoase au fost efectuate și în provinciile Florența, Lucca și Massa-Carrara.

Ploile torențiale au afectat luni valea Padului, precum și regiunile Toscana, Umbria, Lazio și Campania. Marți, intemperiile s-au deplasat spre est, afectând din nou nord-estul și Lombardia.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article