Soldaţi israelieni, filmaţi când aruncă de pe acoperiş cadavrele unor palestinieni

Armata israeliană investighează un incident în care soldații săi au fost surprinși împingând cu picioarele cadavrele unor presupuși militanți palestinieni de pe un acoperiș, în timpul unei operațiuni...

Armata israeliană investighează un incident în care soldații săi au fost surprinși împingând cu picioarele cadavrele unor presupuși militanți palestinieni de pe un acoperiș, în timpul unei operațiuni din Cisiordania.

Conform Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), acest comportament este considerat „un incident grav”, care nu respectă valorile și codul de conduită al soldaților IDF. Înregistrările video, publicate pe rețelele de socializare, arată trei soldați lovind sau împingând trupurile fără viață, acțiuni ce au declanșat verificări interne.

Operațiunea a avut loc într-o localitate din apropierea orașului Jenin, în nordul Cisiordaniei. Potrivit autorităților palestiniene, șapte persoane au fost ucise, însă IDF a confirmat patru victime în timpul schimbului de focuri cu militanți palestinieni înarmați. Palestinienii se aflau pe acoperișul unei case înconjurate de forțele israeliene, iar publicația The Times of Israel a raportat că una dintre persoanele căutate de autoritățile israeliene se ascundea în acea clădire.

Acest incident vine pe fondul unei deteriorări semnificative a securității în Cisiordania, de când a izbucnit conflictul dintre Israel și gruparea Hamas în Fâșia Gaza, după atacurile comise pe 7 octombrie de Hamas în sudul Israelului. Peste 680 de palestinieni au fost uciși de atunci în Cisiordania, în urma operațiunilor militare israeliene și a confruntărilor armate, conform Ministerului Sănătății din Ramallah.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article