Copilul din Ungheni care a căzut în golul unui lift rămâne în comă

Un copil de doi ani din raionul Ungheni, care a căzut în puțul unui ascensor de la etajul șase, se află în continuare în comă. Maxim Cazacu, purtătorul...

Un copil de doi ani din raionul Ungheni, care a căzut în puțul unui ascensor de la etajul șase, se află în continuare în comă. Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, a declarat pentru IPN că starea micuțului nu a suferit schimbări semnificative până în acest moment.

Incidentul tragic a readus în atenție problemele legate de vechimea și starea avansată de uzură a ascensoarelor din blocurile locative din Republica Moldova. O analiză efectuată în ianuarie de Universitatea Tehnică din Moldova, împreună cu Asociația Patronală a Societăților de Ascensoare, a relevat că 102 din cele 104 ascensoare din Ungheni au peste 25 de ani de utilizare, iar mentenanța acestora este tot mai dificilă din lipsa pieselor de schimb.

Accidentul s-a produs pe 11 septembrie, când mama copilului a lăsat căruciorul cu micuțul între ușile ascensorului pentru a se întoarce în casă. În acel moment, cineva de la etajul opt a chemat liftul, declanșând astfel pornirea cabinei, iar copilul a căzut în gol.

 

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article