Un tânăr și doi minori reținuți pentru furt dintr-o locuință din capitală

Un tânăr de 22 de ani și  doi  minori de 15 ani  din capitală,  sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea unui furt din locuință.   Ofițerii secției investigare infracțiuni a IP...

Un tânăr de 22 de ani și  doi  minori de 15 ani  din capitală,  sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea unui furt din locuință.  

Ofițerii secției investigare infracțiuni a IP Botanica,  de comun cu polițiștii din cadrul DP mun. Chișinău, au fost sesizați de  o femeie de 55 de ani, comunicând că din locuință i-au fost sustrase mijloace bănești și alte bunuri materiale. 

În cadrul documentării,  polițiștii au stabilit că au pătruns în locuință prin deteriorarea lacătului de la ușă, de unde au sustras   medalii comemorative, un portmoneu  în interiorul căruia se aflau mijloace bănești în sumă de 9500 lei și un card bancar.

Suma prejudiciului cauzat părții vătămate a fost estimată la 97 210 de  lei.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, suspecții au fost identificați și reținuți. 

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile,  iar minorii sunt cercetați în stare de libertate pentru furt. 

Conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 de ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article