Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier

Atletul kenyan Kelvin Kiptum, în vârstă de 24 de ani, deținătorul recordului mondial la maraton și favorit la câștigarea aurului olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris anul...

Atletul kenyan Kelvin Kiptum, în vârstă de 24 de ani, deținătorul recordului mondial la maraton și favorit la câștigarea aurului olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris anul acesta, și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier produs duminică seara, potrivit informațiilor furnizate de Euronews.

În accidentul survenit în regiunea natală a sportivului, și-a pierdut viața și antrenorul său, Gervais Hakizimana, în timp ce o femeie aflată și ea în vehicul a fost transportată la spital, conform declarațiilor comandantului poliției din comitatul Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge. „Kiptum era cel care conducea spre orașul Eldoret”, a adăugat el, precizând că alergătorul a pierdut controlul mașinii, care a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat.

Kelvin Kiptum a uimit lumea sportului anul trecut, când a doborât recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2 ore 00 min 35 sec), îmbunătățind performanța compatriotului său Eliud Kipchoge cu 35 de secunde. El câștigase și cele două curse de maraton anterioare la care participase, în 2022, la Valencia, și în 2023, la Londra. Kenyanul anunțase că va încerca să devină primul alergător care să coboare sub bariera simbolică de două ore, pe 14 aprilie la Rotterdam, Olanda.

In this article