Israelul interzice angajarea moldovenilor în construcții fără un acord oficial

Autoritățile din Israel au introdus o nouă măsură care afectează direct cetățenii Republicii Moldova care lucrează în domeniul construcțiilor. Potrivit noilor reglementări, agenții economici israelieni nu vor mai...

Autoritățile din Israel au introdus o nouă măsură care afectează direct cetățenii Republicii Moldova care lucrează în domeniul construcțiilor.

Potrivit noilor reglementări, agenții economici israelieni nu vor mai putea angaja moldoveni în acest sector fără un acord oficial între Israel și autoritățile competente din Republica Moldova, conform unui anunț făcut astăzi de către autoritățile israeliene, transmite breakingnews.md cu referire la Bani.md.

Această decizie vine în urma unor preocupări legate de reglementarea și controlul adecvat al forței de muncă din străinătate, precum și pentru a asigura condiții de muncă corecte și sigure pentru toți angajații, indiferent de naționalitate. În urma noilor reguli, angajatorii israelieni sunt obligați să obțină un document oficial din partea autorităților corespunzătoare din Republica Moldova înainte de a angaja orice cetățean moldovean în sectorul construcțiilor.

Această măsură este susceptibilă să afecteze fluxul de lucrători moldoveni care se angajează în construcții în Israel, iar autoritățile din Republica Moldova sunt așteptate să întreprindă măsurile necesare pentru a facilita și a reglementa acest proces în conformitate cu cerințele impuse de Israel.

In this article