92 la sută din moldoveni apreciază inițiativă lui Igor Dodon de a indexa pensiile de două ori pe an

Majoritatea moldovenilor apreciază inițiativele președintelui Igor Dodon. Aici vorbim despre indexarea pensiilor de două ori pe an, suportul unic de 700 de lei, la sărbători, sau alimentarea copiilor...

Majoritatea moldovenilor apreciază inițiativele președintelui Igor Dodon. Aici vorbim despre indexarea pensiilor de două ori pe an, suportul unic de 700 de lei, la sărbători, sau alimentarea copiilor în școală. Cel puțin asta arată sondajul socio-politic, realizat de FOP.

Respondenții au fost rugați să dea acordul sau dezacordul cu activitățile întreprinse de președinte. Astfel, inițiativele cu privire la susținerea familiilor cu mulți copii și a familiilor longevive, alimentarea tuturor copiilor din ciclul gimnazial, dar și proiectul, care prevede, în caz de deces a unui dintre soți, se acordă pensia soțului supraviețuitor, au fost apreciate de 97% din respodenți.

Pentru suportul unic de 700 lei, acordat persoanelor cu pensii mici, la sărbătorile de iarnă, și-au dat acordul 95 la sută din cetățeni, iar pentru inițiativa lui Igor Dodon de a indexa pensiile de două ori pe an – 92%.

Sondajul Fondului de Opinie Publică (FOP) a fost realizat la comanda postului de televiziune TVC 21. Datele au fost colectate în perioada 22 februarie -7 martie pe un eșantion de 1798 de persoane din 106 localități. Marja de eroare maximală este de 2,3%.

In this article