8.732 de copii ucraineni deportaţi şi 238 dispăruţi, din octombrie

Autorităţile ucrainene au estimat că, din octombrie, 8.732 de copii au fost deportaţi în Rusia şi 238 sunt daţi dispăruţi pe fondul invaziei ruse în Ucraina, a informat...

Autorităţile ucrainene au estimat că, din octombrie, 8.732 de copii au fost deportaţi în Rusia şi 238 sunt daţi dispăruţi pe fondul invaziei ruse în Ucraina, a informat sâmbătă presa locală, după ce s-a aflat despre deportarea forţată a 34 de copii din Herson (sud), transmite Digi24 cu referire la EFE.

Şeful administraţiei militare regionale din Herson, Iaroslav Ianuşevici, a postat informaţia cu deportarea forţată a peste 30 de minori ucraineni pe reţeaua Telegram: „Invadatorii ruşi continuă cu deportarea forţată a copiilor noştri în regiunea Herson”.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de şefa administraţiei militare din localitatea Mirna, Valentina Holovata, ocupanţii ruşi au sechestrat 34 de copii din satul Preobrajenka care „au fost duşi în oraşul rus Anapa”.

„Părinţilor li s-a promis că minorii vor fi trimişi înapoi la sfârşitul acestei săptămâni, însă după aceea şederea lor s-a prelungit cu încă o săptămână”, a explicat Ianuşevici.

Totodată, agenţia de ştiri Ukrinform a relatat că ocupanţii ruşi au deportat în peninsula ucraineană Crimeea (anexată ilegal de Rusia în 2014 – n.r.) 12 elevi ai internatului Oleşki, situat tot în Herson.

În total, potrivit Ukrinform, începând cu luna octombrie 8.732 sunt consideraţi deportaţi în Federaţia Rusă, iar 238 sunt daţi dispăruţi.

In this article