Partidul ȘOR o acuză pe Maia Sandu de imixtiune în sistemul judecătoresc

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR o acuză pe prim-ministra Maia Sandu de ingerință directă în activitatea instituțiilor de drept. Potrivit lor, Sandu controlează Procuratura și dă indicații...

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR o acuză pe prim-ministra Maia Sandu de ingerință directă în activitatea instituțiilor de drept. Potrivit lor, Sandu controlează Procuratura și dă indicații cine trebuie închis și cine eliberat. Declarația a fost făcută astăzi de deputatul Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă, transmite Breaking News cu referire la partidulsor.md.

„Astăzi, noua conducere, reprezentată de prim-ministrul Maia Sandu, controlează direct sistemul judecătoresc și pune presiune pe instituțile de drept ale statului. Sandu, din funcția de premier, dictează, în mod deschis, magistraților ce trebuie să facă, pe cine să urmărească și pe cine să elibereze. Nu înțelegem, de ce în asemenea situație, tace Procuratura și alte instituții competente. Solicităm să fie analizată această situație și să oprim încălcarea principiului separării puterilor în stat și a independenței sistemului judiciar”.

La fel, aleșii parlamentari din partea fracțiunii ȘOR anunță că rămân în opoziție și vor desfășura o activitate mult mai amplă ca până acum, inclusiv prin monitorizarea încălcărilor din partea majorității parlamentare.

„Vrem să avertizăm că nu vom fi doar o opoziție care se apără. Nu. Vom expune în mod activ toate nelegiuirile autorităților. Suntem suficient de informați și pregătiți pentru a dezvălui motivele ascunse și interesele diferitelor acțiuni și decizii pe care noul guvern le va lua, inclusiv majoritatea parlamentară, pentru cetățeni. Deja vedem că o serie de decizii pe care le fac nu au doar o componentă politică, ci și interese personale și de grup”.

Deputații fracțiunii ȘOR au mai promis să întreprindă acțiuni privind schimbarea clasei politice care să lucreze în beneficiul oamenilor și nu în detrimentul țării.

„Astăzi, în condițiile venirii la putere a ”coaliției monstruoase” sau cum mai este numită „alianța național-socialistă”, fracțiunea noastră parlamentară nu că trebuie să fie în opoziție, dar să fie destul de activă și să lupte, în sensul bun al cuvântului. Înțelegem că Partidul ȘOR nu place multora și nu este comod. Mulți au început să ne urască și să ne invidieze pentru succesele noastre”.

În urma alegerilor parlamentare din februarie current, Partidul ȘOR a obținut 7 mandate de deputat.

 

 

In this article


Join the Conversation