30 de zile de arest preventiv pentru un conațional bănuit în organizarea migrației ilegale

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale NORD au reușit să demanteleze un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală, în urma unei operațiuni desfășurate în zona de...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale NORD au reușit să demanteleze un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală, în urma unei operațiuni desfășurate în zona de frontieră. Unul dintre membrii acestui grup a fost prins în flagrant delict, în timp ce încerca să organizeze migrarea ilegală a doi cetățeni ucraineni din Ucraina în Republica Moldova.

În timpul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei, angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Criva au observat un vehicul suspect în zona de frontieră. În consecință, polițiștii de frontieră au intervenit pentru a opri și controla vehiculul pe ruta Drepcăuți-Mamaliga.

În timpul verificărilor, șoferul vehiculului, un locuitor al orașului Lipcani în vârstă de 27 de ani, a fost identificat și legitimat. În plus, echipa de control a descoperit doi cetățeni ucraineni care traversaseră ilegal frontiera de stat.

În urma investigațiilor preliminare, s-a stabilit că individul reținut avea rolul de a prelua și transporta clandestin persoane străine pe teritoriul Republicii Moldova, oferindu-le cazare temporară. Pentru aceste servicii, unul dintre cetățenii ucraineni ar fi plătit suma de 8000 de dolari SUA.

La solicitarea Procuraturii Briceni, instanța de judecată a dispus plasarea învinuitului în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce ancheta continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și implicarea altor suspecți.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article