30 de zile de arest preventiv pentru un bănuit în organizarea migrației ilegale

Săptămâna trecută, în flagrant delict a fost reținut un conațional de 60 de ani, originar din r. Rîșcani. Acesta a fost surprins la frontieră în timp ce a...

Săptămâna trecută, în flagrant delict a fost reținut un conațional de 60 de ani, originar din r. Rîșcani. Acesta a fost surprins la frontieră în timp ce a preluat și, ulterior, a transportat doi bărbați ucraineni, care au ajuns ilegal în R. Moldova.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că ucrainenii au achitat o sumă de 5 000 de dolari pentru serviciile ilegale a membrilor unui grup criminal, din care făcea parte și conaționalul bănuit.

În rezultatul investigațiilor suplimentare, efectuate de către polițiștii de frontieră sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, conaționalul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă al IP Edineț, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul Direcției.

Ulterior, în baza demersului Procuraturii Briceni, instanța de judecată a decis plasarea bănuitului în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.11.

In this article