2500 de euro – pentru două documente românești falsificate

Un tânăr moldovean și-a achiziționat acte românești falsificate, ar fi oferit 2500 de euro unei persoane identificate pe internet. Ieri, 10 mai 2022, cetățeanul a fost depistat în...

Un tânăr moldovean și-a achiziționat acte românești falsificate, ar fi oferit 2500 de euro unei persoane identificate pe internet. Ieri, 10 mai 2022, cetățeanul a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Costești.

Acesta s-a prezentat în calitate de pasager al cursei Moldova – Cehia. În cadrul formalităților de control a fost identificat ca locuitor al orașului Anenii Noi, în vârstă de 23 de ani.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins verificările asupra persoanei și a bagajului personal. Ca urmare, s-au depistat o carte de identitate și un pașaport, documentele ar fi emise de autoritățile din România și ambele prezentau semne de falsificare. Cercetarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii din dotare, a scos la iveală ilegalitatea l-a care a recurs moldoveanul.

Astfel, tânărul a recunoscut că a apelat la serviciile unei persoane, identificate într-un anunț de pe internet. Ar fi plătit 2500 de euro pentru a intra în posesia actelor românești. În declarații, acesta susține că a fost asigurat de autenticitatea documentelor.

Pe cazul dat,  cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor  implicate în săvârșirea infracțiunii de fals în acte oficiale.

In this article