2023 a fost un an plin de acțiuni menite să promoveze patrimoniul cultural al Chișinăului

Anul 2023 a fost, din punct de vedere cultural, unul plin de evenimente și, cel mai important, de rezultate remarcabile în domeniul culturii. Primăria Capitalei și Direcția Cultură...

Anul 2023 a fost, din punct de vedere cultural, unul plin de evenimente și, cel mai important, de rezultate remarcabile în domeniul culturii. Primăria Capitalei și Direcția Cultură și Patrimoniu Cultural s-au implicat activ, susținând întreg sectorul prin proiectele ce au avut sprijin financiar din partea autorităților municipale și evenimentele organizate direct de către Primăria Chișinău și direcție.

„Anul acesta ne-am ocupat și de patrimoniul cultural. Încercăm să avem toate monumentele într-un registru, să punem la punct și acest aspect, care cumva a fost evitat în ultima perioadă. Încercăm să facem tot ce este mai potrivit pentru a salva cât mai mult, pentru a promova și pentru a bucura locuitorii și oaspeții Capitalei”, a declarat șeful interimar al Direcției Cultură, Alina Tabacari, în cadrul Podcastului „Chișinău LIVE”.

Ce ține de registrul monumentelor culturale, potrivit șefului interimar al Direcției Generală Cultură și Patrimoniu Cultural, în el se regăsesc deja peste 1.000 de dosare, ce conțin toate informațiile despre monumentele sau plăcile comemorative din oraș.

Totodată, pentru anul viitor, Direcția își are stabilit deja numărul de monumente și plăci comemorative ce urmează să fie reabilitate, lucru posibil și datorită reorganizării Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, a mai precizat Alina Tabacari.

In this article